Sarve taga on tore loom

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teravmokk-ninasarvik Kibibi.
Teravmokk-ninasarvik Kibibi. Foto: Inari Leiman

Nädalavahetusel tähistab loomaaed rahvusvahelist ninasarvikupäeva. Seekordse kampaania hüüdlauseks on «Nail it for Rhinos» ning küünte värvimise aktsiooniga tahetakse näidata, et ninasarviku (pildil teravmokk-ninasarvik Kibibi) hiigelkallis sarv, mida salakütid jahivad, on koostiselt samasugune kui tavalised küüned.

Laupäeval ja pühapäeval toimuvad pereüritused meisterdamise, seiklusretke ja ekskursioonidega. Küüned ja juuksed saab ninasarvikuteemaliseks Kamibi ilusalongi abiga. Lisaks näidatakse loomaaia keskkonnahariduskeskuses Matsalu loodusfilmide festivali filme.

Läinud pühapäeval trimmerdasid, riisusid ja korrastasid loomaaiasõbrad alpinaariumis taas lumeleopardi suurt aedikut ning esmaspäeva pärastlõunal pääseski irbiseema Deli koos esialgu veel nimetu pojaga esimest korda ekspositsiooniaedikusse. Küll oli seal palju uudistada, sai ronida ja hüpata! Tagasi pesakasti magama tulid ema-poega alles veidi enne kella seitset hommikul. Õnnetuseks oli poeg suures aedikus trangeldamise käigus oma paremat esikäppa põrutanud või väänanud ja nüüd peab pere mõnda aega taas tagumises väikeses aedikus rahulikult jalutamas käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles