Peatoimetaja: maavanem tegi ettepaneku minu vallandamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Hiiu Lehe peatoimetaja Harda Roosna väitel on Hiiu maavanem andnud lehe omanikule korduvalt mõista, et peatoimetaja tuleks ametist vabastada.

Roosna sõnul vihjas Hiiu maavanem Hannes Masel lehe omanikule Arne Pagilile tema vabastamise kohta kahel korral: esimest korda ja karmimalt 5. mail ning teisel korral augustis leebemalt.

«Anti mõista, et mind võiks ametikohalt vabastada,» sõnas Roosna. «Eile kohtusime maavanemaga ja rääkisime sellest ning ta ei eitanud, et ütles oma seisukoha välja.»

Roosna sõnul otsustas lehe omanik Arne Pagili, et senine peatoimetaja peaks jätkama.

Väidetavalt olla tüliküsimuseks sihtasutuse Tuuru juhi vabastamise kajastamine Hiiu Lehes, mille kohta on kaebus esitatud ka Pressinõukogule, mis võttis kahes punktis vastu ajalehe suhtes tauniva otsuse.

Roosna sõnul on tüliküsimuseks tõusnud artiklid leitavad Facebooki lehelt grupist Hiiumaa Heaks.

Maavanem Hannes Maasel on eitanud väiteid, et ta tegi ettepaneku peatoimetaja vallandamiseks. Maaseli sõnul on ta küll omanikuga kohtunud, kuid tema ei saa öelda, kuidas tema juttu tõlgentati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles