Lisavidinad aitvad telefoni kaamera veel paremaks muuta

Kuldar Kullasepp
, reklaamtoodete ja eriprojektide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Photojojo objektiivid kinnituvad telefonile magnetiga. Seega tuleb esmalt telefoni kaamerasilma ümber panna väike magnet.
Photojojo objektiivid kinnituvad telefonile magnetiga. Seega tuleb esmalt telefoni kaamerasilma ümber panna väike magnet. Foto: Photojojo

Kunagi varem pole tehtud nii palju fotosid kui praegu. Samas on fotokaamerate müük viimased viis aastat olnud järsus languses – kui 2010. aastal toodeti ja müüdi maailmas 121 miljonit digitaalset fotokaamerat, siis mullu vaid 42,7 miljonit, näitavad maailma kaameratootjaid ühendava organisatsiooni CIPA andmed. Nii vähe kaameraid müüdi viimati 2003. aastal. 

Nagu öeldud, tehakse pilte rohkem kui kunagi varem. Näiteks fotorakendusse Instagram laetakse iga päev 70 miljonit fotot. Valdav osa neist fotodest tehakse või jagatakse nutitelefoniga. Just selles peitubki kompaktkaamerate kiire populaarsuse languse põhjus – parim fotoaparaat on see, mis on sul kaasas ning kompaktkaamerat pole telefoniajastul mõtet kaasas kanda. Järelikult pole seda üldse vaja.

Et muuta nutitelefonide kaamerad «professionaalsemaks» ja võimaldada fotode tegemisel rohkem mänguruumi, on loodud mitmeid tark- ja riistvararakendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles