Pärnumaal pagulastele pakutud motelli kinnistul põles katusealune

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal Sauga vallas asuv Green motell.
Pärnumaal Sauga vallas asuv Green motell. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud nädala neljapäeval pakkus Kiisa külas Green motelli omav Valev Udras oma majutusasutuse pagulaste kasutusse anda, laupäeva hommikul jõudis päästjateni teade põlengust motelli kinnistul, vahendas ERR saadet «Päevakaja».

Motellist 300 meetri kaugusel asuva Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik kogus kokku üle 130 allkirja, sest rahvale on pagulaste motelli majutamise mõte vastumeelne.

«Allkirju hakkasime koguma sellepärast, et meil hakkas hirm,» ütles Kaasik, kelle sõnul oleks Udras pidanud enne külarahvaga oma plaanist rääkima.

Sauga vallavanem Priit Ruudu sõnul ütles Udras, et kui kogukond seisab plaanile vastu, pole Udras valmis oma motellis Green pagulastele majutusteenust pakkuma.

Motellist rääkides ei saa mööda faktist, et laupäeva hommikul kella seitsme ajal jõudis Pärnumaa päästjateni teade, et motelli kinnistul põleb katusealune, kus hoitakse saematerjali. Tegemist oli rajatisega, kus polnud elektrit.

Esialgne kahjusumma on ettevõtja hinnangul 6000 eurot, kuid motelli omanik Valev Udras polnud nõus juhtunust rääkima ja soovitas pöörduda politsei poole, kus kriminaalmenetlus on juba alustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles