Sester: Rail Balticu rajamine looduskaitsealale säästab kümneid miljoneid eurosid

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhala Nõiakaev.
Tuhala Nõiakaev. Foto: Egert Kamenik

Rahandusminister Sven Sester soovitab Rail Balticu rajamiseks kaaluda ka Nabala-Tuhala looduskaitseala läbivat trassi, sest tema hinnangul pole Rail Balticu mõju looduskaitsealale piisavalt tõendatud ning seetõttu saatis minister ettepaneku nii majandusministeeriumile kui keskkonnaministeeriumile.

«Ma arvan, et tänased hinnangud ei anna lõplikult kinnitust sellele, et võimalik looduskaitsealast läbiminek kas kahjustaks põhjavett, loodust või midagi muud,» sõnas Sester ja lisas, et siin oleks kindlasti keskkonnaministril põhjust vaadata kogu projektdokumentatsioon üle ja anda selge vastus, vahendas ERR.

Majandusministeerium soovib oodata ära keskkonnaministeeriumi lõpliku seisukoha, samas rahandusministri plaanile kategoorilist eitust keskkonnaministrilt ei tule.

«See looduskaitseala peaks jääma ning selle tühistamist valitsus ei plaani,» kinnitas keskkonnaminister Marko Pomerants, kelle sõnul tuleb üle vaadata, kas ja millistel tingimustel on võimalik rajada läbi selle kaitseala riigile väga tähtis joonobjekt ehk Rail Balticu raudtee.

Eestimaa Looduse Fondi juhatuse esinaise Silvia Lotman ei näe võimalust, et läbi Nabala-Tuhala piirkonna saaks raudteed ehitada, kuid lõpliku otsuse langetab maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles