MISA nõustamiskeskus avab Tallinna kesklinnas ajutise nõustamistoa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõustamine.
Nõustamine. Foto: SCANPIX

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) nõustamiskeskus avab sel nädalal kaheks päevaks Tallinna kesklinnas nõustamistoa.

MISA nõustajad on inimesi vastu võtmas ja infot jagamas Tallinnas Vene kultuurikeskuses neljapäeval kella 14-19 ja reedel kella 12-17, teatas MISA esindaja BNSile. Infopäevad toimuvad koostöös Tallinna linnavalitsusega rahvuste päeva ürituste raames.

Nõustajad jagavad infot teenuse olemuse kohta, kaardistatakse inimeste peamised probleemid ja vajadused ning vahetatakse soovikorral kontakte edaspidise individuaalse nõustamise ning suhtlemise tarvis.

MISA nõustajate poole võib pöörduda nii eesti keele õppe, hariduse, töö, elukoha kui ka arstiabiteenuste kättesaadavuse ja sotsiaalküsimustega seoses. Infot saab küsida vajalike kodakondsuse ja elamisloa taotlemise ning teiste oluliste dokumentide vormistamise kohta. Vajadusel suunatakse inimest edasi vastava teenuse osutaja juurde, detailsema info või abi saamiseks.

MISA pakutav lõimumisalane nõustamisteenus on mõeldud eelkõige Eestis elavatele teistest rahvusest inimestele, eesmärgiga jagada neile teavet igapäevaelu puudutavate küsimuste korral.

«Rahvuste päev on aeg meenutamaks Eestis elavate rahvuste 27. aasta tagust kokkulepet, toetada üksteise rahvuslikku kuuluvust ning Eestit kui iseseisvat riiki. Aastatega on Eesti saanud üha tugevamaks, kindlameelsemaks ning ka erinevate rahvuste poolest ka rikkamaks. Vähemusrahvuseid on Eesti riik läbi nende kultuuriseltside tegevuse rahastamise juba aastakümneid toetanud, kuid lisaks oma identiteedi säilitamisele vajavad kõik inimesed jätkuvalt ka igapäevast tuge ja abi, mida alati küsida ei tihata ega osata,» selgitas MISA juhataja Dmitri Burnašev.

Igapäevaselt saab Tallinnas individuaalnõustamisele minna aadressile Lõõtsa 2a ja kord kuus ka Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles