Miinisadama detailplaneering jõudis avalikustamise faasi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinisadam.
Miinisadam. Foto: Toomas Huik

Põhja-Tallinna valitsus ja linnaplaneerimise amet korraldavad Miinisadama ja lähiala detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Avalik väljapanek toimub Põhja-Tallinna valitsuse infosaalis (Niine tn 2) ja linnavalitsuse esimese korruse infosaalis (Vabaduse väljak 7) 8.–22. Oktoobrini, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Detailplaneeringu seletuskirja ja põhijoonisega on võimalik tutvuda ka Tallinna planeeringute registris veebiaadressil http://tpr.tallinn.ee.

Linnavalitsus võttis Miinisadama ja lähiala detailplaneeringu vastu 9. septembril 2015.

Põhja-Tallinnas asuva 11,65 hektari suuruse maa-ala detailplaneering loob võimaluse riigikaitsemaa sihtotstarbega krundile kuni kahekümne maksimaalselt viie maapealse ja ühe maa-aluse korrusega kaitseväehoone ehitamiseks, laiendamiseks või rekonstrueerimiseks.

Detailplaneeringuga kavandatakse suletud Miinisadama alale kaasaegne kaitseväe linnak. Mereväebaasis luuakse uued töökohad, paremad olmetingimused ja ruumipinda tegevuse laiendamiseks. Planeeritaval alal säilitatakse kõik väärtuslikud hooned, sealhulgas kolm muinsuskaitsealust hoonet - Miinisadama katlamaja koos korstnaga, aku- ja torpeedokoda ning ladu – ning rekonstrueeritakse ka sadamakai. Amortiseerunud ja linnapilti sobimatute hoonete asemele on kavandatud uued kuni neljakorruselised hooned.

Paljassaare ja Russalka vahelise rannaala üldplaneeringu järgi on detailplaneeritava maa-ala peamisteks juhtfunktsioonideks riigikaitselise sadama maa, tehnoehitiste maa, haljasala maa ja raudtee maa. Detailplaneering on kehtiva Paljassaare ja Russalka vahelise rannaala üldplaneeringuga kooskõlas.

Detailplaneeringu algatamist taotles kaitseministeerium, mis on võtnud kohustuse tagada oma vahendite arvelt planeeringualast väljapoole jääva avalikult kasutatava sõidutee ja sellega külgneva kõnnitee osa, üldkasutatava haljastuse, välisvalgustuse ja tehnorajatiste väljaehitamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles