Kohalikud käsitöölised jäävad jõuluturult kõrvale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise talve jõuluturg Raekoja platsil.
Eelmise talve jõuluturg Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Raekoja platsi tänavune jõuluturg jääb paljude eesti käsitöömeistrite võrra vaesemaks, sest rendihinnad on kõrgele kerkinud; turu korraldaja paneb selle aga linna süüks.

Endises Apollo raamatumajas koha leidnud käsitöömeistrid tõdevad, et Raekoja platsi jõuluturule neil asja ei ole, sest osalemine ei tasu end ära, kui mullu kauples seal üle poole nende paarikümnest käsitööettevõtjast, siis tänavu vaid üks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui mullu maksis Raekoja platsi kauplemiskoht 36 000 krooni, siis tänavu tahetakse 3,5 ruutmeetrise koha eest 44 000 krooni, sest korraldajal tuleb Tallinna linnale maksta 300 000 krooni üüri ehk mitu korda rohkem, kui möödunud aastal.

OÜ 5+ Capital jõuluturu korraldaja Diana Harusoo ütles, et linn on tõstnud renti neljakordselt, kuid nemad on jätnud hinnaklassi täpselt samaks nagu varem.

Tallinna kesklinna linnaosa vanema asetäitja Jüri Lump seletas rendihinna kallinemist sellega, et ka linnale on elu kallimaks läinud ja linn peab muretsema oma tulude pärast; teistes Euroopa linnades ei ole jõuluturgudel osalemine nii kulukas - Tallinnast rohkem küsitakse üüri vaid Oslos ja Brüsselis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles