Kaua peljatud skandaal paljastus lõpuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressikonverents riigiprokuratuuris, kus  riigi peaprokurör Lavly Perling ja kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu andsid ülevaate kriminaalmenetlusest, mille käigus on täna kuriteokahtlustuse saanud Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja rida suurärimehi.
Pressikonverents riigiprokuratuuris, kus riigi peaprokurör Lavly Perling ja kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu andsid ülevaate kriminaalmenetlusest, mille käigus on täna kuriteokahtlustuse saanud Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja rida suurärimehi. Foto: Erik Prozes

Eilne pommuudis Edgar Savisaare altkäemaksu võtmisest pidi tegelikult plahvatama juba talvel, kui kõik põhjaliku eeluurimisega kogutud tõendid kaitsepolitseis pooleaastase menetluse tulemusel fikseeritud said.

Uudis toona avalikkuse ette ei jõudnud, sest parlamendivalimiste eel oleks võidud seda tõlgendada kaitsepolitsei poliitikasse sekkumisena. Venekeelsete ja -meelsete valijate reaktsioon linnapea vahistamisele oli prognoosimatu. Tark oli sellisest segadusest hoiduda.

Nii lükati menetlust avalikustavad esimesed läbiotsimised edasi kevadesse. Seegi samm lükkus aga omakorda edasi, kui kriminaalasja peategelane sattus üliraskes seisus haiglasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles