Inetu pardipoeg tuli koos õhupallidega

Marite H. Butkaite
, teatrikriitik ja dramaturg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri Kodu lavale kogunesid pärast esietendust ühispildile «Inetu pardipoja» värvikirevates kostüümides osalised ning lavastuse loomisele kaasa aidanud täiskasvanud eesotsas lavastaja-koreograafi Jelena Karpovaga (esireas vasakult esimene).
Teatri Kodu lavale kogunesid pärast esietendust ühispildile «Inetu pardipoja» värvikirevates kostüümides osalised ning lavastuse loomisele kaasa aidanud täiskasvanud eesotsas lavastaja-koreograafi Jelena Karpovaga (esireas vasakult esimene). Foto: Raimu Hanson

Nädalavahetusel esietendus Tartus kaks uut lavastust: Teatri Kodus ballett «Inetu pardipoeg» Vanemuise  tantsu- ja balletikooli õpilaste  esituses ning Genklubis teatri Must Kast hooaja avalavastus «Õhupallid». Mõlemaid sobib vaadata pisikestel ja suurtel.

Hans Christian Anderseni muinasjuttu «Inetu pardipoeg» jutustatakse balleti abil. Teatri Kodu lava on tilluke – kolm hüpet ühtepidi ja kaks hüpet teistpidi –, kuid mahutab nii mõneski stseenis kümmekond tantsijat. Lapse vaatevinklist on etendus hubases teatrimajas ja -saalis, kus on nendega arvestavas ümbruses hea olla.

Ballett siin ja praegu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles