Galerii: Tallinnas peeti sügisjooksu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sügisjooks.
Tallinna sügisjooks. Foto: Peeter Langovits

Pühapäeval toimus Baltimaade suurim jooksuüritus, SEB Tallinna Sügisjooks, mis tõi Tallinna tänavaile ligi 9000 liikumisrõõmu nautivat inimest.

Sügisjooksu 21,1 kilomeetri pikkuse põhidistantsi võitis Aleksei Markov, kes põnevas heitluses edestas Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi esindajat Margus Pirksaart, vahendas ürituse pressiesindaja.

Kolmas oli Viljar Vallimäe (TÜASK). Eesti meistrivõistluste arvestuses
oli poolmaratoni medalikolmik: Margus Pirksaar, Taavi Tambur ja Aleksei Saveljev.

Naiste arvestuses oli kiireim leedulanna Remalda Kergyte. Talle järgnesid TÜASK klubi esindaja Jekaterina Patjuk ja Külli Pirksaar. Eesti meistrivõistluste arvestuses võitis kuldmedali Jekaterina Patjuk, Külli Pirksaare ja Tatjana Sotnikova ees.

Kümnekilomeetri distantsil olid kolm kiiremat lätlane Mareks Florosenoks, Kaupo Tiislär Sportkeskus.ee'st ja Maksim Salii.

Naiste arvestuses krooniti võitjaks leedulanna Rasa Drazdauskaite, teine Ilona Marhele ja kolmas Maile Mangusson.

Haribo lastejooksudel Tammsaare pargis lippasid arvukad lapsed koos Tibu ja Jäpe ning Haribo Karuga.

Baltimaade suurima rahvaspordiürituse, SEB Tallinna Sügisjooksu, osalejaid oli tervitamas Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen. Stardipaugu suurjooksule andis Eesti parim keskmaajooksja Tiidrek Nurme.

Meeleolukal jooksupäeval päiksepaistelises Tallinna kesklinnas osales tuhandeid inimesi üle kogu Eesti ja kuuest välisriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles