Muusik, kelle teater ära sõi

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Tommingas (taga pikim) mängis 1980ndatel ansamblis Kolmikhüpe, kuhu kuulusid veel Aleksander Sõrtsov (vasakul, elab nüüd Lätis), Jüri Rosenfeld (paremal, elab Soomes) ja Ove Maidla (ees, elab Tartus).
Aivar Tommingas (taga pikim) mängis 1980ndatel ansamblis Kolmikhüpe, kuhu kuulusid veel Aleksander Sõrtsov (vasakul, elab nüüd Lätis), Jüri Rosenfeld (paremal, elab Soomes) ja Ove Maidla (ees, elab Tartus). Foto: Erakogu

Ülehomme 60-aastaseks saav Vanemuise näitleja Aivar Tommingas on andekas laulja-kitarrist, kes ilmselt pole oma viimast sõna muusikas veel öelnud.

Anne Veski ei pääsenud löögile. Kohe kuidagi mitte. Tema roll piirdus klahvpillide mängimisega, sellal kui lava keskel ja esirinnas, solistina, säras – nagu Veski kirjeldab – pikk ilus noormees. See oli Aivar Tommingas, tema klassivend Rapla keskkoolis. «Lauljana oli ta super!» jagab Veski nüüdki veel tollast vaimustust. «Kogu kooli naispere oli tema ees käpuli.»

Alles lõpuklassi neiuna oma viimasel aastal Rapla kuulsa koolibändi Omega koosseisus pääses Veski võrdväärsena Tommingase kõrvale. «Ma ei olnud algul lauljana nii hea,» tunnistab Veski. «Aivar oli kohe hea.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles