Rahumäe ründaja tunnistati süüdivaks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviserada Rahumäe kalmistu taga.
Terviserada Rahumäe kalmistu taga. Foto: Eero Vabamägi

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel on Rahumäe tervisespordirajal naise ründamises kahtlustatav mees tunnistatud arstide poolt süüdivaks.

«Rahumäe tervisespordirajal naise ründamises kahtlustatav mees on arstide poolt tunnistatud süüdivaks ning hetkel jätkub kohtueelne menetlus,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas Postimehele.

Politsei pidas 29. juulil kinni 26-aastase Lauri, keda kahtlustatakse maikuus Tallinnas Rahumäe terviserajal 21-aastase naise ründamises.

Esialgu viibis Lauri kontrolliks raviasutuses, kus teda uuriti kriminaalmenetluse korras selgitamaks, kas ta oli teo toime panemise ajal süüdiv. Nüüdseks on selgunud, et ta oli süüdiv.

25. mail sattus rünnaku ohvriks Tallinnas Rahumäel tervisejooksu teinud 21-aastane naine, kellel õnnestus ründajale vastu hakata ning ta pääses vigastusteta. Kannatanu pöördus hiljem politseisse, kus talt võeti esmased proovid jälgede ja asitõendite saamiseks, samuti andis ta uurijatele teda rünnanud mehe kirjelduse.

Laurit on ka varem seostatud ühe sarnase juhtumiga. Nimelt üritas ta üle-eelmise aasta maikuus ühes Tallinnas asuvas raamatukogus naisterahvast kägistada. Toona kriminaalmenetlus lõpetati vähese avaliku huvi tõttu ning ta pidi tasuma riigituludesse 320 eurot.

Postimehe andmetel on Lauri kuulunud nii Vabaerakonda kui ka Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda (EKRE), viimase nimekirjas osales ta ka tänavustel riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles