Savisaarega, kuni lõpuni

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isegi kui riigiprokuratuur jõuaks Edgar Savisaarele kahe kuuga süüdistuse esitada, ei tee juhtivad keskerakondlased vähimatki katset takistada tema taasvalimist partei esimeheks. Toetusest Savisaarele tehakse erakonna 14 000 liikme jaoks usu küsimus.

On tõenäoline, et tsentripartei lähiaastate kurss määrati teisipäeva õhtul just Toompeal. Pärast seda, kui riigiprokuratuur tegi teisipäeva pärastlõunal Savisaarele esitatud kahtlustused avalikuks, kulus erakonna aseesimeestel Enn Eesmaal ja Kadri Simsonil vaid neli tundi, et ilma täpset infot omamata avaldada enda nimel pressiteade: «Usume, et kahtlustus kukub juba enne kohtusse jõudmist kokku.»

Sellega oli antud sõnum: rivistutakse esimehe taha ja see, kas erakonna kuvand kahtlustuste tõttu kannatab või mitte, pole arutelu teema. «Mina ja meie (partei juhatus – O. K.) lähtume praegu sellest, mis on: Savisaar on kinnitanud, et tema on puhas nagu prillikivi,» kordas Eesmaa eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles