Maksu- ja tolliamet sai kätte suure koguse huuletubakat

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huuletubakas.
Huuletubakas. Foto: Maksu- ja tolliamet

Septembri alguses leidsid tolliametnikud Rootsist Tallinna Vanasadama kaudu Eestisse saabunud veoautost tollikontrolli käigus 42 kasti ehk 181,4 kg erinevat marki huuletubakat, täiendava läbiotsimise käigus leiti veel 108 kg.

«Huuletubaka müümine on keelatud, sellest hoolimata on selle tarvitamine eriti alaealiste seas populaarne. Just seetõttu oleme suunanud oma jõupingutused ka sellele, et keelatud tubakatoodete käitlejaid tabada ning nende hanke- ja realiseerimiskanalid sulgeda,» selgitas maksu- ja tolliameti uurimisosakonna talitusejuhataja Siim Rudissaar.

Möödunud aastal avastati huuletubakat 24 korral ja konfiskeeriti kokku 1400 kg.

Selle aasta maist on suures koguses suitsuvabade tubakatoodete käitlemine kuritegu, seetõttu on ka antud juhtumi puhul alustatud kriminaalmenetlust ja maksimaalne karistus sellise kuriteo puhul on viis aastat vangistust. Menetlust juhib riigiprokuratuur.

Keelatud suitsuvabade tubakatoodete käitlemisest saab teada anda maksu- ja tolliameti vihjetelefonil 800 4444 või e-posti teel vihje@emta.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles