Kuusalu tapmistes süüdistatavad saadeti kohtu alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse nelja isikut Harjumaal Kuusalu vallas toime pandud röövimistes, mõrvas, tapmises ning nende kuritegude varjamises.

Maksimi (35), Viktorit (25) ja Timofeid (25) süüdistatakse selles, et nad tungisid eelmisel aastal ööl vastu 6. maid Harjumaal Kuusalu vallas Hara külas asuvasse elumajja ning röövisid kannatanult sularaha, pangakaardi ja mitmeid esemeid, ähvardades teda relvaga ja kasutades vägivalda.

Pangakaardiga võtsid süüdistatavad kannatanu arvelt hiljem veel sularaha välja. Kokku põhjustati kannatanule varalist kahju ligi 50 000 krooni.

Maksimi süüdistatakse veel selles, et ta mõrvas tänavu 16. aprillil Kuusalu vallas asuvas metsas kirve ja noaga endale tuttava 39-aastase naise. Viktorit ja Timofeid süüdistatakse selles, et nad aitasid Maksimil surnukeha matta ega teatanud esimese astme kuriteost politseile.

Viktorit süüdistatakse lisaks selles, et ta ajavahemikus 2008. aasta novembrist 2009. aaasta jaanuarini täpselt tuvastamata ajal tappis Kuusalu vallas asuvas metsas noaga tuttava 26-aastase mehe. Maksimi, Timofeid ja Romani (24) süüdistatakse selle kuriteo tahtlikus varjamises.

Viktorit ja Timofeid süüdistatakse veel selles, et nad tungisid 12. novembril 2009. aastal kella 17.50 paiku Loksa linnas asuvasse juveelikauplusesse, kust oma nägu varjates ja müüjat relvaga ähvardades röövisid erinevaid kullast esemeid. Kauplusele tekitati röövimisega kahju üle 300 000 krooni.

Politsei pidas isikud kahtlustatavana kinni selle aasta kevadel ja suve alguses. Kõik süüdistatavad viibivad kohtu loal vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles