Kõrgharitud kultuuritöötajate miinimumtöötasu tõuseb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haritud kultuuritöötajate miinimumpalk tõuseb.
Haritud kultuuritöötajate miinimumpalk tõuseb. Foto: SCANPIX

Valitsuskoalitsioonis kokku lepitud 2016. aasta riigieelarve tõstab nii kõrgharidusega kultuuritöötaja miinimumtöötasu kui ka kõrgema kutsekategooria treeneri palgafondi kümme protsenti.

«Kultuuritöötajate palkadeks andis valitsus täiendavalt ligi 2,2 miljoni eurot, mis võimaldab kõrgharidusega kultuuritöötaja miinimumpalka tõsta 10 protsendi võrra. Seega on kõrgharidusega kultuuritöötaja miinimumtöötasu täistööaja korral 804 eurot kuus,» rääkis Saar kultuuriministeeriumi teatel. Ta lisas, et esmane eesmärk on aidata järele madalamatel palgatasemetel olevaid töötajaid.

Kultuuriministeeriumi eelarvesse planeeritav kultuuritöötajate töötasu puudutab kõiki kõrgharidusega kultuuritöötajaid, kes töötavad täistööajaga erialasel ja kõrgharidust nõudval ametikohal riigiasutuses, riigi osalusega eraõiguslikus sihtasutuses või avalik-õiguslikes asutuses.

Tänavu kehtiv kultuuritöötaja miinimumtöötasu täistööaja korral kõrgharidusega töötajale on 731 eurot. Miinimumpalga uus number fikseeritakse Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooniga (TALO) peetavatel läbirääkimistel.

Saar lisas, et sarnaselt kultuuritöötajatega suureneb kõrgema kutsekategooriaga treenerite töötasu. «5.-7. kutsekategooria treenerite tööjõukulude fond suureneb võrreldes tänavusega 10 protsenti,» märkis minister.

Calitsuse otsuse kohaselt väheneb järgmise, 2016. aasta jooksul valitsussektori töötajate arv 750 inimese ehk 1,4 protsendi võrra. Sellest vabanev eelarve on lubatud suunata tööjõu vähendamisest tekkivateks ümberkorraldusteks, sealhulgas töötasudesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles