Heldna: kaitsepolitsei ei lähtu oma töös poliitilisest spektrist

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo peadirektori asetäitja Eerik Heldna.
Kapo peadirektori asetäitja Eerik Heldna. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Eerik Heldna kinnitas ETV saates «Kahekõne», et kaitsepolitsei ei ole oma uurimistes ette võtnud ühtki Eesti poliitilist jõudu, vaid kõik teod on seotud konkreetsete isikutega.

«Me pole ette võtnud ühtki Eesti poliitilist jõudu, vaid ühe või teise isikute grupi, kes on toime pannud ühe või teise kuriteo või meile väga teravat tähelepanu äratavat süülist tegevust,» kinnitas Heldna saates, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ta lisas, et kaitsepolitsei ei saa ajastada oma tööd valimiste järgi või selle järgi, millal see on mugavam. Samuti rõhutas ta, et kaitsepolitseiamet lähtub oma tegevuses sellest, kas uuritav juhtum on riigile ohtlik.

«Me ei lähtu oma töös poliitilisest spektrist ega muudest taustateadmistest, vaid sellest, kas see tegevus, mida me uurime, on ohtlik Eesti riigile, kas peame seda tõkestama või on see jõudnud staadiumisse, kus kuriteo eeluurimine on vältimatu,» selgitas Heldna, lisades, et see on see, miks seadusandja on kaitsepolitseile need volitused andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles