Kanakull harjutab saagipüüki

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanakulli poeg pesal.
Kanakulli poeg pesal. Foto: Aarne Tuule

Esimene sügisenädal värvis kased tähniliseks, kuid laseb mõnusal vananaistesuve soojusel veel kesta. Loomaaia veelinnutiikidel on sagedasteks külalisteks vabalt elavad hallhaigrud, pühapäeval üle loomaaia lennanud sookureparv aga huilgas vastamisi paiksete kurgedega.

Loomaaia metsatukka juba mõni aasta pesapaigana kasutanud ja möödunud aastal koguni neli tibu välja haudunud kanakullid teevad tänuväärset tööd. Mullusügisesed kanakulli pesa ja pesaümbruse uuringud näitasid, et saagiks oli püütud võrdselt nii naerukajakaid, kodutuvisid kui ka sinikael-parte, lisaks muid üksikuid kodumaiseid saakloomi. Ühegi eksoodi jäänuseid ei tuvastatud. Ka loomaaednikud märkasid möödunud nädalal, kuidas kanakull lennult varese kinni haaras ja teda siis maapinnal klohmima hakkas. Kanakulli pesas tänavu üles kasvanud üksainus, tavalisest kuu aega hiljem koorunud kullipoeg (pildil) sai rõnga jalga 25. juunil.

Möödunud laupäeval toodi Tallinnast Kolde puiesteelt loomaaeda vareste rünnaku ohvriks sattunud värbkakk. Nädala loomaaias kosunud, sai ta reedel jala ümber rõnga ja pääseb täna linnast väljas tagasi loodusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles