Jurist vastab

, tööinspektsiooni töösuhete nõustamistalituse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lugeja küsib: Lapsehoolduspuhkus sai läbi ning läksin tööle. Tööandja ütles, et kuna ma pole pikalt tööl käinud, siis ei saa nad mulle töölepingus kokkulepitud töötasu maksta. Tööandja pakkus mulle kolmandiku vähem ning ütles, et kui neli kuud saab täis, siis hakkan jälle tavapärast töötasu saama. Samal ajal tean, et minu äraolekul on teiste töötajate palka tõstetud. Kas tööandja võibki nii teha?

Lapsehoolduspuhkuse katkestamise või lõppemise järel on töötajal õigus samale tööle ja töötasule, milles oli tööandjaga kokku lepitud enne puhkusele jäämist. Seega, töötajal on õigus nõuda töölepingujärgset tööd töölepingus kokku lepitud tingimustel.

Lisaks näeb töölepingu seaduse paragrahvi 18 lõige 5 ette, et rasedus- ja sünnituspuhkuselt tööle naastes tekib naisel õigus tema äraoleku ajal paranenud töötingimustele. Lähtudes võrdse kohtlemise põhimõttest, kehtib nimetatu ka lapsehoolduspuhkuselt tööle naasmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles