Saksamaa taotleb Eestilt küberkuriteos kahtlustatavate väljaandmist

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Saksa prokuratuur on Eestile esitanud taotluse küberkuriteos kahtlustatavate loovutamiseks Saksamaale ning suure tõenäosusega lähevad need isikud kohtu alla Saksamaal.

Eesti riigiprokurör Piret Paukštys ütles Postimees.ee’le, et Eestis on kahtlustus esitatud neljale Vene rahvusest 20ndates aastates Eesti kodanikule. Tegemist on alaliselt Eestis elanud isikutega, keda kahtlustatakse arvutikelmuses, pahavara levitamises ja rahapesus.

Eestis alustati kriminaalmenetlust 2010. aasta aprilli lõpus ja kahtlustatavad peeti kinni 3. augustil.

Postimees kirjutas täna, et Saksa politsei paljastas koostöös Eesti ja Suurbritannia õiguskaitseorganitega rahvusvahelise internetipetturite jõugu, kes on kahtlustatavad Saksa ajaloo ühes suuremas küberpettuses. Jõuku kahtlustatakse vähemalt 1,2 miljoni euro varguse ettevalmistamises inimeste pangakontodelt. Kui suure summa kahtlustatavad juba jõudsid välja petta, selgitab kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles