Video: Vene meedia näitas videokaadreid Kohvri kinnipidamisest

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Ekraanitõmmis

Vene telekanali Rossija-RTR telesaates «Vesti v subbotu» näidati täna lugu Eston Kohvrist, milles muuhulgas näidati ka kaadreid kaitsepolitseinik Eston Kohvri kinnipidamisest.

Videokaadreist on täpsemalt näha, kuidas viidi Kohvri ja Andrei Dresseni vahetus läbi.

Telekanal sai ka pärast vahetust otse piiripunktis Dressenilt intervjuu võetud, kus endine riigireetmises süüdistatud kapo ametnik ütleb, et ta on õnnelik vabakssaamise puhul.

«Rõõmus tunne on,» kommenteeris Dressen Vene telekanalile Rossija-RTR vahetusejärgseid tundeid.

Mehe sõnul tekkis tal kergendustunne siis, kui ta Kohvriga üle Piusa jõe viival sillal kohtus.

«Enne seda oli ikka, et kõik see venis ja sellega kaasnes pinge. Täielik vabanemise tunne tekkis siiski silda ületades,» ütles ta.

Samuti usutleti Dresseni naist Viktoriat.

Veel näidati kaadreid nii Dresseni kui ka Kohvri kinnipidamisest. Oluline on silmas pidada, et tegemist on Vene telekanali lõiguga ning Vene pool on alati väitnud, et Kohver viibis Vene poolel. Ei ole teada, kuidas on video üles võetud ja kui palju on seda monteeritud nii, et juhtunu Vene poolele sobivana paistaks.

Vahetult enne Kohvri röövimist on näha, kuidas kapo töötaja saab kokku kellegagi. Videost oli võimalik näha, kuidas Kohver jagab teisele osapoolele raha ja samuti oli näha märkmikku, kust loeti ette eriteenistuse töötajate nimesid.

Seejärel on näha Kohvri kinnipidamist.

Diktor juhtis tähelepanu eemal seisvale Vene piiripostile, vihjates, et Kohver peeti kinni Vene Föderatsiooni territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles