Luganski elanike lootusi toidavad jutud Vene passide jagamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühemõttelise sõnumiga plank Luganski keskväljakul, Lenini selja taga.
Ühemõttelise sõnumiga plank Luganski keskväljakul, Lenini selja taga. Foto: Jaanus Piirsalu

«Lugansk – Venemaa linn!» on suurte tähtedega kirjutatud Luganski kesklinnas valitsushoone ette plangule. Enamik selle Kiieviga sõdiva Ukraina piirkonna elanikest usub, et ainsana suudavad neile vähegi õnnelikuma tuleviku tuua Kreml ja Vladimir Putin. Kiiev on täielikult välistatud.

Viimased nädalad on isehakanud «Luganski rahvavabariigi» elanikke elevil hoidnud visalt levima hakanud jutt Moskva kavatsusest hakata neile välja andma Vene passe. Separatistliku regiooni võimud ei kommenteeri ametlikult sellist infot, kuid rahvas arutab elavalt nn Abhaasia-stsenaariumi kordumist. See tähendaks tunnustamata regiooni, kus peaaegu kõik elanikud on Venemaa kodanikud.

Ukraina vägede ja separatistide jõudude kontrolljoonest 30 kilomeetri kaugusel asuvas Perevalskis autojuhina töötav 27-aastane Juri teadis Postimehele rääkida, et kohalikele miilitsatele näidati juba suisa dokumenti selle kohta, et novembris-detsembris hakatakse neile välja andma Venemaa passe. Jurile olid seda rääkinud sõbrad, kes töötavad nn Luganski rahvavabariigi miilitsas. Teine kohalik inimene teadis omakorda, et sama juttu räägiti Luganskis valitsusametnikele. Esimesed autotäied uusi Vene passe on saabunud, lisas kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles