Ekspert: Dressenist võib saada luurekooli instruktor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Dressen.
Aleksei Dressen. Foto: Ekraanitõmmis telesaate «Vesti v subbotu» videolt

Venemaa julgeolekuteenistuse (FSB) koosseisu kuuluva eriüksuse Võmpel veteranide assotsiatsiooni asepresident Vladimir Gribov ütles Venemaa telekanalile Life News, et tõenäoliselt peeti Eston Kohver eelmisel sügisel kinni eesmärgiga ta hiljem Aleksei Dresseni vastu välja vahetada.

«Kui Eesti kaitsepolitseinik peeti piiril kinni, siis kahtlesin, kas ta on spioon,» rääkis luureekspert. «Tal olid relvad ja raha, aga praegusel ajal ei ole agentidel neid ilmtingimata vaja,» lausus ta, lisades, et samuti ei pea kaasajal spioonid ebaseaduslikult piiri ületama.

Gribovi sõnul oletas ta juba mullu, kui Kohver kinni võeti, et FSB valmistub vahetuseks. «Ja nii lõpuks ka juhtus,» mainis endine eriüksuslane, kelle sõnul tehti ettevalmistusi vahetuseks juba Dresseni kinnivõtmisest, 2012. aastast saadik. «Ma ei tea, kui tähtis on Dressen meile, ent meie luure üks põhimõtteid on: omasid me ei jäta,» toonitas Gribov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles