Jõks asus taas Gruusia ombudsmani nõustama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Toomas Huik / Postimees

Endine õiguskantsler Allar Jõks alustas taas tööd Gruusia ombudsmani nõunikuna.

Jõks ütles BNSile, et nõustab Gruusia õiguskantslerit Euroopa Liidu rahastatava projekti raames järgmise aasta oktoobrini.

«Seekord viibisin Tbilisis ajavahemikus 25-29. oktoober. Leping ei kohusta mind pidevalt Gruusias viibima, mistõttu saan oma missioone ühitada tööga advokaadibüroos Sorainen,» lausus ta.

Jõks otsustas enda sõnul Gruusias tööd jätkata, nähes, kui palju tema 2008. aastal tehtud ettepanekutest on ellu viidud.

«Gruusia õiguskantsleri kantselei ülesehitus vastab parimatele Euroopa tavadele, elektroonilises dokumendihalduses ei jää nad maha Eestist ning inimõiguste kaitsel on nad tasakaalukad, kuid järjekindlad, mistõttu Gruusias on õiguskantsler vaikiva enamuse eestkõneleja,» ütles ta.

Jõks töötas Gruusias nõunikuna mitme kuu vältel ka 2008. aasta suvel ja sügisel, aidates sealsel ombudsmanil seada pikaajalisi eesmärke inimõiguste kaitsel, parandada kaebuste menetlemise protseduuri ja suurendada põhiõiguste alaseid teadmisi. Projekti juhtis ja rahastas ÜRO arenguprogramm.

2009. aastal töötas ta ÜRO arenguprogrammi eksperdina Moldova õiguskantsleri juures. Viimati nõustas ta tänavu suvel kahe kuu vältel Tadžikistani inimõiguste volinikku. Eesti õiguskantsleri ametis oli Jõks alates 2001. aastast kuni 2008. aasta kevadeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles