Presidendi residentsi ehitus algab järgmise aasta alguses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liberty suvemõis Rocca al Mares.
Liberty suvemõis Rocca al Mares. Foto: Toomas Tatar

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) kinnitusel algab presidendi uue residentsi ehitus järgmise aasta alguses, riigieelarves on selleks tulevaks aastaks ette nähtud 2,7 miljonit eurot.

«Presidendi residentsi põhiprojekt on valminud ja ekspertiisi läbinud ning praegu viiakse parandusi projekti sisse. Ehitushanke oleme valmis välja kuulutama oktoobris ning töödega alustama uue aasta alguses,» rääkis RKASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm BNSile.

Tema sõnul on RKASi eesmärk Rocca al Mares asuva Liberty mõisakompleksi rekonstrueerimine Eesti Vabariigi presidendi residentsiks, mis on mõeldud aastaringseks kasutamiseks. Kompleksi tulevad esindus-, elu- ja abiruumid.

«2017. aasta suveks antakse endisele Kochide suvemõisa ajaloolisele kompleksile uus ja väärikas kasutusotstarve,» kinnitas Idnurm.

Presidendi kantselei esindusruumide rajamiseks kulub perioodi jooksul kokku 4,4 miljonit eurot, sellest 2,7 miljonit eurot 2016. aastal ja 1,5 miljonit 2017. aastal.

RKAS sõlmis möödunud aasta lõpus arhitektuuri- ja inseneribürooga Novarc Group OÜ 206 250 euro suuruse lepingu presidendi residentsi projekteerimiseks ja autorijärelevalveks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles