Petised müüvad reoveest toodetud mulda õige pähe

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reovesi.
Reovesi. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Alates augustist, mil Tallinna Vesi alustas inimese väljaheidetest toodetud mulla tasuta jagamist, on tekkinud turule pätid, kes seda ostjatele õige põllumulla pähe müüvad.

Konkurendid mullaäris on pahased. «Kui eelmistel aastatel nad küsisid mingigi raha selle eest, siis nüüd nad jagavad piltlikult öeldes turul porgandeid tasuta,» sõnas Raivo Lootus firmast Muld.ee. Tallinna Vesi saab päevas kümneid kõnesid, kus tarbijad küsivad, kui mürgine on reoveest tehtud muld. «Näiteks küsitakse ka, et kas nüüd mina ja mu lapsed surevad ära,» räägib Tiina Kärner Tallinna Veest.

Asja teeb veelgi keerulisemaks see, et turule on tekkinud tegelased, kes jätavad mullaostjale targu mainimata selle päritolu. Nii võib heauskne tomatikasvataja oma aeda saada mulla, mis sisaldab nugisusside mune ja inimese pärasoolest pärit kolibaktereid.

Probleemi lahkab tänases «Radaris» Robert Kõrvits õhtul kell 20.30 Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles