Reinsalu: Eestis tuleks sisse seada emapension

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu
Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu Foto: Toomas Huik

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu ütles täna Pärnus Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) seenioride kogule, et pensioni suurus peaks tulevikus olema seotud laste arvuga.

«Laste kasvatamine on tõsine töö ja emadele tuleks maksta suuremat pensionilisa,» ütles Reinsalu IRLi pressiesindaja vahendusel.

Tema hinnangul on see rahva tuleviku huvides vajalik ja õiglane ka Eesti perede suhtes. «Loogiline on, et vanema lisapension laieneks ka tänastele eakatele, kelle lapsed meie, noored, oleme,» ütles Reinsalu.

Ta meenutab, et enne 1999. aastat sai üks vanem lapse eest kaks staažiaastat. «Seda on vähe, kuid pärast 1999. aastat kaotati see hoopiski.»

Reinsalu sõnul kinnitab statistika, et vaesusriskis on just üksi elavad naispensionärid. «Põhjus on lihtne - tavaliselt on lastega kodus olnud ju naine, seega staaž lühem, pension väiksem,» ütles Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles