Liina Kersna: mul on piinlik olla Stalnuhhini kolleeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Jaanus Lensment

Riigikogu liige Liina Kersna (Reformierakond) ütles Vikerraadio saates Uudis+, et tal on tänasel päeval piinlik olla Mihhail Stalnuhhini kolleeg, heites talle ette vägagi egoistlikku käitumist.

Mihhail Stalnuhhin. Foto: Liis Treimann
Mihhail Stalnuhhin. Foto: Liis Treimann Foto: Liis Treimann / Postimees

«Kui ma lugesin seda artiklit, siis ma ütlesin korduvalt, et uskumatu, kui egoistlikult võivad mõned inimesed käituda. Minu meelest selline käitumine ilmestab väga hästi mõttemaailma «võta sealt, kust võtta annab»,» ütles Kersna tänast Eesti Päevalehe artiklit kommenteerides.

Ta tõi näite, et viis aastat tagasi pandi Suurbritannias neli parlamendisaadikut aastaks ajaks vangi selle eest, et nad üürisid n-ö kuluhüvitiste eest endale korteri, kuid mille nad edasi välja üürisid, ise seda kasutamata.

«Ma tooksin siin paralleeli Stalnuhhini käitumisega - on riike, kus sarnase käitumise eest pannakse inimesi vangi,» märkis Kersna.

«Tegelikult ongi probleem selles, et peale südametunnistuse ja kompenseeritavate kulude loetelu ei reguleerigi praegu kuluhüvitiste kasutamist mitte miski,» rääkis ta, lisades, et isegi kuluhüvitiste korras, mis on riigikogu juhatuse poolt kinnitatud dokument, ei ole ühtegi sätet raha tagasinõudmise kohta.

«Sisuliselt võiks ju nüüd tänase artikli põhjal öelda, et Mihhail Stalnuhhin ei ole kasutanud riigieelarve raha sihtotstarbeliselt ja ta võiks selle nüüd riigieelarvesse tagasi maksta,» nentis Kersna, tuues näiteks riigikogu liikme Kalle Muuli, kes maksis riigikogule õhtusöögiarve hüvitise tagasi, ent kas ka Stalnuhhin seda teha võiks, selles Kersna kahtles.

Ta märkis, et riigikogu liikmeid on väga erinevaid ning näiteks nii tema kui ka mitmed teised on otsustanud, et ei palu maksumaksjal oma autoliisingut kinni maksta.

Liina Kersna kirjutas möödunud nädalal Postimehes, et hoolimata eelmise riigikogu juhatuse vastuvõetud otsuses kirjapandust, ei peaks liisingukulud tema hinnangul kuuluma maksumaksja raha eest hüvitatavatesse kuludesse.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et keskerakondlasest riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin, kellel nagu välja tuleb, ei ole juhiluba, on kuluhüvitiste eest saanud linnamaasturi nii naisele kui pojale. Ise ta endal mingisugust süüd ei näe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles