Riigireetur Dressen 21 aastat tagasi: ka meil on müüdavaid inimesi, kuid mitte nii massiliselt

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Dressen.
Aleksei Dressen. Foto: Ekraanitõmmis telesaate «Vesti v subbotu» videolt

21 aastat tagasi andis Põhjarannikule intervjuu toonane kaitsepolitsei Virumaa osakonna direktor Aleksei Dressen, kes hiljem riigireetmises süüdi mõisteti ning läinud nädalavahetusel Eston Kohvri vastu Venemaale välja vahetati.

1994. aasta 11. oktoobril avaldatud artiklis rääkis Dressen, et üldlevinud arvamuse kohaselt on kogu politsei Eestis korrumpeerunud, kuid kaitsepolitsei arvamus on rahva omast erinev. «Praegu on nii, et kui nähakse tänaval politseinikku, arvatakse kohe, et ta on korrumpeerunud,» ütles Dressen, lisades, et päris nii see siiski ei ole.

«Need, kes tõesti politseitööle kahju toovad, peavad olema üsna kõrges ametis politseiametnikud,» märkis ta.

Ajakirjaniku küsimusele, kui reaalne on, et keegi tema alluvatest on müüdav, kostis Dressen, et see on niisama reaalne kui kõigi teistegi politseiametnike puhul, kuid kaitsepolitsei ametnike tegevus on veelgi rangema kontrolli all kui politseiametnike tegevus. «Ma ei saa öelda, et meil on see täiesti välistatud. Ka meil on selliseid inimesi avastatud, kuid mitte nii massiliselt,» märkis ta.

Küsimusele, milliseid ohte näeb ta poliitilises situatsioonis Eesti riigile, vastas Dressen, et on olemas võimalus, et paljud kuritegelikud struktuurid hakkavad üritama saada endale majanduslikku ja poliitilist võimu.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles