Tallinn lubab lauspimendamisest hoiduda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine tänav.
Öine tänav. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kui möödunud aasta kevadel katsetati kokkuhoiu mõttes terve Tallinna pimendamisega öötundideks, siis tulevikus nii enam ei tehta.

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann ütles, et suurpimendamine ei tule enam kõne alla, kuigi magistraalide valgustust on ka praegu sujuvalt harvendatud, vahendab ERR Uudised.

Tallinna 52 400 valgustist on püsivalt välja lülitatud umbes 5500 ning mullusel talvehooajal aitas see võte vajaliku kokkuhoiu saavutada.

Pealinna terviseradadel kustutatakse valgus kell 23 ja linnast väljuvatel teedel, kus elamuid enam pole, lülitatakse lambid välja südaööst kuni kella kuueni hommikul.

Valdmann kinnitas, et osalisel pimendamisel on linn püüdnud elanike huvidega arvestada – ühtegi valgustit pole välja lülitatud väiksematel ja kitsamatel tänavatel, pargialadel ega sisekvartalites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles