Prokuratuur on vajadusel valmis taotlema Savisaare vahistamist

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus Bakuuu investeerimisafääri protsessil.
Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus Bakuuu investeerimisafääri protsessil. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kuigi riigiprokurör Laura Vaik ütles eile, et prokuratuuri hinnangul piisab sellest, kui Edgar Savisaar on linnapea ametist kõrvaldatud, sõnas kriminaalasjaga tegelev teine riigiprokurör Steven-Hristo Evestus Kuku raadiole, et välistatud ei ole ka Savisaare vahistamine.

Evestus ütles, et prokuratuur hindab olukorda iga päev uuesti ja vajadusel vaadatakse meetmed üle. «Miski pole välistatud,» ütles Evestus Savisaare võimaliku vahistamise kohta. «Praegu oleme valinud ametist kõrvaldamise tõkendi peaosalisele ja loodame, et sellest piisab, aga loomulikult, kui tõkendeid rikutakse, siis alati on võimalik ka valida rangem tõkend.» Ta lisas, et praegu prokuratuuril kavatsust Savisaart vahistada ei ole.

«Ma ei saa prognoosida kahtlustatava järgmisi samme, kuid kui kedagi on reaalselt asutud mõjutama või ilmnevad muud asjaolud, siis muidugi prokuratuur arvestab sellega ja otsustab edasiste meetmete kasutamise,» lisas Evestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles