Prokuratuur algatas Weroli asjus kriminaalmenetluse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Peeter Langovits

Postimehest prokuratuuri saadetud dokumentide põhjal algatati septembris kriminaalmenetlus aktsiaseltsi Werol Tehased ja Eesti Energia vahelise katlamaja tehingu uurimiseks.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri teatel alustati menetlust karistusseadustiku kelmust käsitleva paragrahvi 209 teise lõike kolmanda punkti alusel, mis käsitleb teisele isikule suures ulatuses varalise kahju tekitamist tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomise teel.

2011. aastal ostis Eesti Energia Werolilt poole miljoni euroga katlamaja ning investeeris sinna 4,3 miljonit eurot, rekonstrueerides selle modernseks, ühtaegu sooja- ja külmaenergiat tootvaks katlamajaks. Werol jättis arved tasumata ja läks peatselt pankrotti. Kuna uus omanik ei olnud katlamajast enam huvitatud, pidi Eesti Energia investeeringu kahjumisse kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles