Märt Rask: kui kohus nii otsustas, siis ilmselt kaalukal põhjusel

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Rask
Märt Rask Foto: Jaanus Lensment

Endine Riigikohtu esimees Märt Rask ütles täna õhtul «Ringvaate» saates, et Harju maakohtul oli Edgar Savisaart linnapea kohalt kõrvaldades ilmselt väga hea põhjus.

«Ametist kõrvaldamine on menetluse üks võtteid, et menetlus toimuks objektiivselt,»  vahendas ERRi uudisteportaal Raski sõnu. «Kui täna kohus nii otsustas, siis ilmselt kaalukatel põhjustel.»

Raski sõnul on Keskerakonna umbusklik suhtumine Eesti õigusemõistmisesse talle kui juristile mõnevõrra solvav, sest kuidas on võimalik kõrvaldada kahtlusi teisiti kui kriminaalmenetluseta.

«Ükski kohtunik ei saa teha meelevaldseid otsuseid, vaid tuginedes ainult seadustele ja ainult tõenditele. Ma loodan, et tõde selgub,» rõhutas Rask.

Rask märkis, et keskerakondlaste sõnumist, et Savisaar kõigest hoolimata jätkab linna juhtimist, tema päris täpselt aru ei saa, sest Savisaar pole kohtumäärusest saadik linnapea, kuni kohus pole süü küsimust lahendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles