Hanso «Foorumis»: Eestil on suhetes Venemaaga jätkuvalt palju sisepoliitilisi väljakutseid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseminister Hannes Hanso leidis «Foorumis», et Eestil on suhetes Venemaaga pärast Eston Kohveri röövimise juhtumi lahendamist jätkuvalt palju sisepoliitilisi väljakutseid.

«Mind hämmastab selle teema käsitlemise juures - kui me räägime Eesti-Vene suhetest -, jätkuvalt see, et meil on poliitikuid ja meil on erakond, kes suudab jätkuvalt põhjendada, et on tarvis hoida lepingut näiteks Ühtse Venemaaga, või kui Euroopa Parlamendis oli siiski meie kodanikku puudutav hääletus, siis otsustati sel ajal jalutama minna, või ka meil riigikogus on inimesi, kellest mõne keel lihtsalt ei paindu ütlema, et jah, Krimm on okupeeritud,» rääkis Hanso ETV saates «Foorum», vahendas ERRi uudisteportaal.

Samuti märkis Hanso, et Eston Kohveri röövimine oli Venemaal orkestreeritud väga kõrgelt tasemelt ning see oli järjekordne selge suveräänsuse rikkumine, nagu Venemaa on varem teinud Ukrainas, Gruusias ja mujal.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson ennustas, et Eesti jaoks jääb suhetes Venemaaga lähemate aastate jooksul peamiseks küsimuseks siiski julgeolek ning piirilepingute ratifitseerimine on kahtlemata meie huvides justnimelt julgeoleku mõttes, et me saaksime oma piiri võimalikult hästi välja ehitada ja kindlustada.

Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse juht Jüri Luik leidis saates, et me ei peaks Venemaa propagandast, mida Kohveri vahetusega seoses levitama hakati ja mida võime veel kuulda Dressenist, masendusse laskuma, sest Läänes seda tema kinnitusel tõsise informatsioonina ei võeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles