Kultuurikatel asus uue juhi otsingutele

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatel
Kultuurikatel Foto: Viktor Burkivski

Kultuurikatel asus uue juhi otsingutele, kellelt oodatakse lisaks kultuurivaldkonna tundmisele ka tugevat ärivaistu. Praegune juht Väino Sarnet uuel konkursil ei osale.

«Ma tulin siia tööle ainult seoses ehitusega ja minu leping kestab selle aasta lõpuni,» ütles Kultuurikatla juht Väino Sarnet. «Ega seda tahtmist palju ei olnud, aga otsustasin endale võtta selle ülesande. Aeg-ajalt on vaja ennast proovile panna ka raskete ülesannetega.

Sarneti hinnangul on uue juhi valikul oluline see, et kandidaadil oleks lisaks kultuurialastele teadmistele ka tugev ärivaist, sest linn ootab, et enamusele tegevuskuludest leitakse ise kate.

«Me saame tänu linna tugevale toetusele oma tegevuskuludega hakkama. Järgmisel aastal ootame linnalt olulist tegevustoetust, aga tuleb arvestada, et seda on iga aastaga üha vähem,» selgitas Sarnet. «Investeeringuid on siia tehtud palju ja minu arvates on täiesti vale, et kõik toimub ainult kas linna või muude toetuste arvelt.»

Sihtasutus ootab uuelt juhilt asutuse haldamist ja majandustegevuse korraldamist, loomemajanduse sisutegevuse arendamist, samuti investeeringuteks ja tegevuseks lisarahastuse leidmist. Kandidaadil peaks olema tunnustatud kõrgharidus, juhtimiskogemus, samuti oskus rääkida inglise, saksa või vene keelt. Kultuurikatel ootab kandidaatidelt avaldusi 15. oktoobriks.

Sihtasutuse tegevuse põhieesmärk on koostöös erinevate organisatsioonidega Tallinna ja Eesti kultuurielu mitmekesistamine, sealhulgas Tallinna Kultuurikatla hoone rekonstrueerimine, Kultuurikatla arendamine nüüdiskultuuri, kultuuriekspordi ja piirkondlikuks loomemajanduse arenduskeskuseks, atraktiivseks linnaruumiks ning hariduse- ja vabaajakeskuseks.

Enne Sarnetit juhtis asutust Evelyn Sepp. Väino Sarnet asus Kultuurikatelt juhtima möödunud aasta 30. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles