Tööportaalid ei tohiks küsida isiklikke andmeid

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper leiab, et töövahendusportaalid peavad lõpetama CV-vormides eraeluliste andmete küsimise.
Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper leiab, et töövahendusportaalid peavad lõpetama CV-vormides eraeluliste andmete küsimise. Foto: Tairo Lutter

Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper leiab, et töövahendusportaalid, kes küsivad CVs infot tööotsijate soo, vanuse, laste olemasolu, perekondlike kohustuste täitmise, rahvuse või emakeele kohta, soodustavad tööotsijate diskrimineerimist.

«Igal inimesel on õigus vabalt valida oma elukutset ja töökohta nii, et temaga lahutamatult seotud omadused ei saaks töö saamisel takistuseks,» rõhutas Sepper. Ta leiab, et seesuguse diskrimineerimise lõpetamiseks tuleb neid isiklikke andmeid kajastavad lahtrid CV-vormidest eemaldada.

Sepper ütles arvamuses, et seepärast tohivadki töövahendusportaalid samamoodi kui tööandjad tunda huvi üksnes tööotsija hariduse, professionaalsete oskuste ja kogemuste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles