Ratturid teavad, mis Kohvrit ootab

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Jagomägi
Jaan Jagomägi Foto: Raigo Pajula

Eston Kohver kadus teiste sekka. Tal oli küll seljas valge triipudega suvesärk, mis langes vabalt üle heledate pükste värvli, ning jalas valged kingad, aga siiski sulandus ta ülejäänud kaitsepolitsei töötajatega ühte. Juuksed pöetud märgatavalt rohkem pea lähedalt kui noil piltidel ja kaadritel, mis on jõudnud nüüd, viimase aasta vältel, Venemaa kohtuist Eesti teleekraanidele ja leheveergudele, istus ta Beirutist startiva Estonian Airi erilennuki tühjale pingireale.

Kohver oli üks kaitsepolitsei töötajaist, kes oli eelmisel õhtupoolikul lennanud tollase välisministri Urmas Paeti juhitud meeskonnas Liibanoni, et tuua sealt tagasi kodumaale ligi neli kuud pantvangis istunud seitse Eesti jalgratturit.

Terve hulk kaitsepolitseinikke – täpsemalt kui palju, seda ei avalda kapo siiamaani – lähetati Beirutisse eesmärgiga äsjavabanenud ratturid juba tagasiteel üle kuulata. Et saada kiirelt värskeimat infot ja ühtlasi aega kokku hoida. Iga vabastatu lähedusse seadis end sülearvutiga sisse üks kapo töötaja, teiste hulgas ka Kohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles