Rootsi valitsus ja opositsioon jõudsid Afganistani osas kokkuleppele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19. oktoobril 2010 jõudis Uppsalasse Kenneth Wallini (22) surnukeha. Mees langes Afganistanis teeäärse pommi plahvatuse tagajärjel.
19. oktoobril 2010 jõudis Uppsalasse Kenneth Wallini (22) surnukeha. Mees langes Afganistanis teeäärse pommi plahvatuse tagajärjel. Foto: SCANPIX

Rootsi paremtsentristlik valitsus ja opositsioon jõudsid kokkuleppele Afganistani missiooni jätkumise osas.

Leppe üksikasjad avalikustatakse peaministri Fredrik Reinfeldti, sotsiaaldemokraatide liidri Mona Sahlini ja roheliste kõneisiku Peter Erikssoni täna pärastlõunal aset leidval ühisel pressikonverentsil, vahendas The Local.

Rootsis on viimasel ajal peetud tuliseid vaidlusi rootslaste osalemise teemal NATO Rahvusvaheliste Julgeolekuabijõudude (ISAF) missioonil Afganistanis.

Opositsioon on nõudnud sõdurite kodumaale toomist ja selleks konkreetse kuupäeva määramist. Valitsus plaanib sealset väekontingenti aga suurendada.

Uudis kokkuleppele jõudmisest tuli varsti pärast seda, kui Vasakpartei liider Lars Ohly teatas, et tõmbus läbirääkimistest eemale. Põhjenduseks tõi ta asjaolu, et rootslastest sõdurite kojutoomist kindla tärminiga paika ei pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles