E-kaubandus kasvab jõudsalt

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebis poodlemine on populaarne just naiste seas.
Veebis poodlemine on populaarne just naiste seas. Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht/Scanpix

Statistikaameti andmetel aeglustus tänavu augustis jaemüügi kasv tööstuskaupade kauplustes märgatavalt, kuid samal ajal suurenes enim jaemüük posti või interneti teel – müük kasvas eelmise aasta sama kuuga võrreldes koguni 40 protsenti.

16–74-aastastest internetis ostlejatest 85 protsenti ostis viimase 12 kuu jooksul kaupu või teenuseid Eesti müüjatelt, 44 protsenti teistelt Euroopa Liidu ning 35 protsenti muude riikide müüjatelt.

45 protsenti uuringule vastajatest on viimase aasta jooksul ostnud internetist pileteid (teatr-, kino-, kontserdi- jm pileteid), 43 protsenti naisteriideid ja 37 protsenti jalatseid. Vähe ostetakse aga filme (10 protsenti vastajatest), toidukaupu (9 protsenti) ja ravimeid (8 protsenti). Toidukaupu ja ravimeid ostetakse vähe ilmselt osaliselt ka seetõttu, et neid kaupu pakkuvaid e-poode on veel Eestis vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles