Tallinna kiirabi otsib uusi vormiriideid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabitöötajate rõivad peavad olema mugavad, ent vastama ka kõikidele turvanõuetele.
Kiirabitöötajate rõivad peavad olema mugavad, ent vastama ka kõikidele turvanõuetele. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tallinna kiirabi kuulutas välja uue vormiriietuse kavandite ideekonkursi, praegused rõivad on juba nii materjalilt kui disainilt aegunud.

«Praegu kasutusel olev vormiriietus on kasutusel 1990. aastate algusest,» ütles Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas.

«Sellest ajast alates on edasi arenenud nii tehnoloogiad kui on toimunud ühinemine Euroopa Liiduga, kus on natuke teistsugused turvanõuded tööriietusele.»

Ta lisas, et kuna üleriigiliselt vormiriietega ei tegeleta, on see iga ettevõtte enda korraldada.

Kiirabitöötajate vormirõivastus sisaldab pükse, pluusi, jopet, vesti, fliisi või džemprit, mis peavad sobima kandmiseks nii meestele kui naistele. Üleriiete puhul on oluline ka ohutuselementide standarditele vastavus.

Riietus on mõeldud kasutamiseks 24-tunnise töövahetuse jooksul, millest 80 protsenti veedetakse siseruumides ja ülejäänu väljas. Töörõivastega peab olema võimalik lühiajaliselt viibida välitingimustes, ka halbades ilmaoludes. «Riietus peab võimaldama takistamatult kükitada, kummardada, tõsta kanderaami, teha südamemassaaži, istuda ja väljuda autost, töötada nii õues kui köetud siseruumides,» seisab konkursitingimustes.

Rõivasteks kasutatavad materjalid peavad olema kehasõbralikud, hingavad, vedelikku ja mustust hülgava töötlusega ning vastupidavad, võimalikult mittekortsuvad ja vormi hoidvad.

Konkursi võidutöö saab preemiaks 30 000 krooni, teine ja kolmas koht mõlemad 10 000 krooni. Ideekonkursi töid oodatakse 20. detsembriks ja žürii valib võitjad välja veel enne aasta lõppu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles