PPA kaalub lisajõu saatmist Frontexi missioonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) ei ole veel otsustanud, kas vastata jaatavalt Euroopa Liidu piirivalveagentuuri Frontex palvele, mille kohaselt vajatakse piiride valvamisel ja põgenike tausta kontrollimisel lisajõudu.

Frontex teatas reedel, et palub Euroopa välispiiride valvamiseks lisajõudu, kokku 775 piiriametnikku. «Aasta algusest saati on Kreekasse ja Itaaliasse saabunud üle 470 000 migrandi. Ükski riik ei suudaks sellist rändesurvet üksi ohjeldada. On väga oluline, et kõik Euroopa Liitu saabujad oleksid põhjalikult registreeritud ja identifitseeritud,» märkis Frontexi juht Fabrice Leggeri pressiteate vahendusel.

PPA pressiesindaja Olja Kivistik ütles, et tegemist on agentuuri lisavajadusega ja amet veel kaalub ametnike saatmise võimalusi. Sealjuures tõi ta välja, et septembri seisuga on Eesti ametnikud osalenud Frontexi ühisoperatsioonidel Kreekas, Itaalias, Hispaanias ja Bulgaarias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles