Sultsi arhipelaagi lisandus veel üks saar

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sults on kasiinosaare projekti vedanud mitu aastat. Nüüd lisandus kolmele saarele veel neljaski.
Märt Sults on kasiinosaare projekti vedanud mitu aastat. Nüüd lisandus kolmele saarele veel neljaski. Foto: Uwe Gnadenteich

Paljassaare poolsaare juurde kolme kasiinosaart kavandava Märt Sultsi saarestiku rajamise kavadesse lisandus neljas tehissaar, mis pole mõeldud inimestele, vaid lindudele.


Sults plaanib merre kolme tehissaart, millest üks oleks niinimetatud kasiino- ehk pahelisuse saar. Teine saar on kultuurisaar, kus peaksid hakkama toimuma kontserdid ja muud meelelahutusüritused ning kolmas on lastesaar, kus on lastele ja kogu perele mõeldud meelelahutus.

Neljanda saare idee sündis kasiinosaarte planeeringu keskkonnamõju hindamist läbi viinud keskkonnaeksperdi Toomas Liivi sõnul Tallinna Linnuklubiga peetud arutelude käigus. «Keskkonnamõjude hindamise aruandele lisatakse mitu Tallinna Linnuklubiga kokku lepitud detaili, mille seas pakume ühe leevendusmeetmena välja veel ühe saare rajamise. Selle võiks nimetada linnusaareks. Oleme ka arendajaga konsulteerinud ja ta oli põhimõtteliselt sellega nõus,» lausus Liiv.

Linnuklubi juhatuse liige Meelis Uustal kinnitas, et klubile selline lahendus meeldiks. Euroopas kaitse all olevad tiirud pesitsevad kolooniatena ning sajapealisele tiirukolooniale mõeldud tehissaar oleks tegelikult päris oluline asendusmeede, kuigi näiteks partidele ja teistele veelindudele sellest olulist kasu pole. «Peaasi on leida selline lahendus, et mõlemad osapooled – nii arendaja kui linnud, oleksid õnnelikud,» arvas Uustal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles