Kiisler on sõltumatu ajakirjanduse tugevuses veendunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler..
Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler.. Foto: Toomas Huik.

Regionaalminister Siim Kiisler on veendunud, et Eesti sõltumatu ajakirjandus on piisavalt tugev ning maavanemad seda oma tahte järgi painutada ei saa.

«Ma olen veendunud, et Eesti sõltumatu ajakirjandus on piisavalt tugev, et iga vihjega seda oma tahtmise järgi ei painuta,» kinnitas Kiisler BNSile.

Mis puutub Hiiu maavanemasse Hannes Maaselisse, siis tema on Kiisleri kinnitusel ajakirjanduses selgesõnaliselt öelnud, et ta peatoimetaja vallandamist nõudnud ei ole. «Sama on kinnitanud ka Hiiu Lehe omanik Aarne Pagil,» nentis Kiisler.

Pressinõukogu esimehe Sulev Valneri sõnul soovis reformierakondlasest Hiiu maavanem Hannes Maasel hiljuti Hiiu Lehe omanikult Aarne Pagililt ajalehe peatoimetaja Harda Roosna väljavahetamist.

Valner ütles BNSile, et Hiiu Lehe ajakirjanike sõnul tegi Maasel peatoimetaja väljavahetamise ettepaneku seoses sihtasutuse Tuuru juhi vabastamise kajastamisega Hiiu Lehes. Ajalehe omanikud peatoimetaja vahetusega siiski ei nõustunud.

Pressinõukogu esimehe Sulev Valneri sõnul nõudis maavanem hiljuti lehe peatoimetaja vabastamist ka ühes Lõuna-Eesti maakonnas.

Hiiu Lehe peatoimetaja Harda Roosna ütles BNSile, et ajalehe omanik ja tegevjuht kohtusid seoses sihtasutuse Tuuru juhi vabastamise kajastamisega kahel korral maavanemaga. Esimesel, 5. mail toimunud kohtumisel anti Roosna sõnul «väga selgelt ja otsustavas vormis» teada soovist peatoimetaja välja vahetada. Teisel, augusti alguses toimunud kohtumisel tehti Roosna sõnul sama «leebemas vormis».

Hiiu maavanema Hannes Maaseli sõnul on ta kohtunud Hiiu Lehe omaniku Aare Pagiliga korduvalt, kuid ettepanekut lehe peatoimetaja väljavahetamiseks ei ole ta kindlasti teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles