Kinosaalile Scape pole võrdset lähiriikides

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filmitegijad ja kinopidajad on mures: interneti abil on inimestel kodus kättesaadav kogu maailma filmivaramu. Kuidas nad ikkagi kinno meelitada? Forum Cinemas investeeris selle jaoks Coca-Cola Plaza suurimasse kinosaali peaaegu miljon eurot.

Endine kinosaal number 1 kannab nüüd nime Scape ja kino tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul on see moodsaim nii Baltimaades kui ka Skandinaavias. Silmaga on näha uued kinotoolid ja 170-ruutmeetrine (IMAX Kosmoses 300-ruutmeetrine) seinast seina ja peaaegu laest põrandani ulatuv ekraan, samuti edevad valgustiribad.

Kõige kallimad uuendused on nähtamatud seni, kuni film käima pannakse. Pilti näidatakse laserprojektorist Barco 4K, mida on maailmas vaid 20 ringis, sellist pole veel ei Põhjamaades ega Balti riikides. Hind on veerand kogu investeeringust. Selle eelis levinud ksenoonprojektorite ees on märgatavalt suurem valgusjõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles