Kohus: Savisaar võib mõjutada tunnistajaid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigiprokuratuur esitas möödunud nädalal Harju maakohtule neli põhjendust, miks Keskerakonna esimees Edgar Savisaar (pildil) ei peaks Tallinna linnapea ametis jätkama: ta võib hävitada ja kõrvaldada tõendeid, luua kahtlustust õigustavaid dokumente, mõjutada tunnistajaid ning jätkata ametialaste kuritegude sooritamist.

Eeluurimiskohtunik kuulas ära prokuröri taotluse, kaitsjate seisukohad ja tutvus kohtule esitatud käesolevaks ajaks kogutud kriminaalasja materjalidega ning jõudis seisukohale, et taotlus on põhjendatud ja kuulub rahuldamisele, sest ei saa välistada, et Savisaar hakkab oma ametiseisundist tuleneva mõjuvõimuga veenma alluvaid, kes on kriminaalasjas võimalikud tunnistajad, andma teda õigustavaid ütlusi.

Harju maakohus leidis, et menetlus alles käib ja jätkub tõendite kogumine, mistõttu on oluline välistada tõe tuvastamise takistamine. «Asjaolu, et Edgar Savisaar võib linnapeana töötamist jätkates mõjutada Tallinna linnavalitsuse töötajaid või nendega ütlusi kooskõlastada temale soodsas suunas, saab järeldada tema senise käitumise pinnalt,» põhjendas kohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles