Nobeli komitee pärgas tuneeslasi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värsked nobelistid (ülalt vasakult paremale): Tuneesia Üldametiühingu (UGTT) peasekretär Houcine Abbassi, Tuneesia Tööandjate Liidu (UTICA) president Wided Bouchamaoui, Tuneesia Inimõiguslaste Liiga (LTDH) president Abdessattar ben Moussa ja advokaat Fadhel Mahfoudh.
Värsked nobelistid (ülalt vasakult paremale): Tuneesia Üldametiühingu (UGTT) peasekretär Houcine Abbassi, Tuneesia Tööandjate Liidu (UTICA) president Wided Bouchamaoui, Tuneesia Inimõiguslaste Liiga (LTDH) president Abdessattar ben Moussa ja advokaat Fadhel Mahfoudh. Foto: AFP/SCANPIX

Tänavuse rahu-Nobeli said neli Tuneesia kodanikuaktivisti, kes aitasid nn jasmiinirevolutsiooni alguspäevil panna aluse ainsale araabia kevadest sündinud demokraatiale.

«Norra Nobeli komitee loodab, et tänavune auhind aitab kaasa Tuneesia demokraatia hoidmisele ning saab inspiratsiooniks kõigile, kes tahavad edendada rahu ja demokraatiat Lähis-Idas, Põhja-Aafrikas ja mujal maailmas,» kõlasid komitee esinaise Kaci Kullmann Five sõnad eile südapäeval, kui võitja teatavaks tehti.

Preemia anti nn rahvusliku dialoogi nelikule ehk Tuneesia üldametiühingule, Tuneesia Tööandjate Liidule, Tuneesia Inimõiguste Liigale ning Tuneesia advokatuurile. Organisatsioonide esindajateks on vastavalt Houcine Abassi, Wided Bouchamaoui, Abdessattar ben Moussa ja Mohamed Fadhel Mahmoud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles