Rae vallavanem: Harku plaan on populismihõnguline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune vallavanem Veigo Gutmann  2005. aastal Rae vallavolikogu esimehena mürkputke hävitamas.
Praegune vallavanem Veigo Gutmann 2005. aastal Rae vallavolikogu esimehena mürkputke hävitamas. Foto: Toomas Huik

Rae vallavanem Veigo Gutmann leiab, et Harku vallavalitsuse plaan kaotada sissekirjutatud elanike maamaks on populismihõnguline ja Rae vald jätkab peredesse pigem läbi toetuste panustamist.

Gutmann arvas, et praeguses situatsioonis, kus kõik teenused lähevad kallimaks ning valla tulupool ei kasva, ei ole Rae vallas sellise idee sisseviimine majanduslikult võimalik. «Ma ei ole süvenenud, mismoodi nad seda opereerima kukuvad, mismoodi käiks maksuametiga asjaajamine, sest maamaks käib kinnistu aadressi, mitte elanikeregistri järgi. Seal tekib sada küsimust,» arutles ta.

«Ma arvan, et see on selline... natuke populismihõnguline otsus.» Gutmanni hinnangul on peamine just majanduslik aspekt: «Mitmed riigi otsused on omavalitsuste eelarvet pigem kahandanud ja kohustusi tuleb pigem juurde, ka meie koolide, lasteaedade vee ja elektri arved suurenevad. Me panustame pigem peredesse läbi toetuste,» lausus Gutmann.

Harku vald tahab kaotada maamaksu valda sissekirjutatud elanikele, et tõsta valla atraktiivsust Tallinna lähiümbrusesse kinnisvara osta plaanivate inimeste silmis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles