Saue vallavanem: tingimuslikult maamaksust vabastada ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Saue vallavanem Andres Laisk on kindel, et seadus ei võimalda maamaksuvabastust anda vaid valla elanikuks registreeritutele, nii nagu plaanib seda teha Harku vallavalitsus.

«Maamaksuvabastust ei saa siduda registris olemisega, seadus ei anna seda võimalust. Samahästi võiksin ma öelda, et vabastan inimesed tulumaksust – kahjuks seadus ei anna mulle seda õigust,» rääkis Laisk.

Tema sõnul saab Harku vald küll inimesed maamaksust vabastada, kuid mitte seada selle eeltingimuseks elanikeregistris olemist.

«Küll aga võib maamaksuvabastus saada positiivseks argumendiks, kui inimene valib, millisesse valda elama kolida,» nägi ta ettepanekus plusse. «Kui ta on perega sinna kolinud, siis on ka lootus, et ta ennast sinna elanikuks registreerib ja hakkab sinna makse maksma, kuid kohustuslikuks seda teha ei saa.»

Saue vallavalitsusel on maamaksuvabastus samuti plaanis – see on isegi koalitsioonilepingus sees, kuid siiani veel realiseerimata. «Iseenesest seda loogikat ma toetan – kui elanikud maksavad vallale eelkõige tulumaksu, siis neid teiste maksudega vähem koormata on ilus idee,» sõnas Laisk.

Ta arvas, et sissekirjutuse motivaatorina on määravam lasteaiakoht, mitte maamaksuvabastus, sest linnalähivalda kolivad elama valdavalt just lastega pered.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles