Riik hakkab ettevõtlusõpet arendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riik suunab ligi kuus miljonit eurot ettevõtlusõppe tõhustamisse nii üld-, kutse- kui kõrgkoolides, et kujundada koolilõpetajates ettevõtlikku hoiakut, parandada ettevõtlusalaseid teadmisi ja oskusi ning pikemas perspektiivis aidata seeläbi kaasa Eesti arengule.

Eesti arengut ja uute töökohtade loomist takistab muuhulgas inimeste vähene ettevõtlikkus ja ettevõtlusaktiivsus. Eestis on OECD andmetel üks ettevõtja saja hõivatud naise kohta ja viis ettevõtjat saja hõivatud mehe kohta. Nende näitajate poolest jääb Eesti maha nii vaadeldud 34 riigi keskmistest kui ka Soome vastavatest näitajatest.

«Ettevõtlusõppe võimaluste laiendamisega suurendame ühiskonnas nende inimeste hulka, kes suudavad ja tahavad viia oma ideed ellu mitte ainult isiku, vaid ka riigi tasandil,» ütles haridus- ja teadusministeeriumi nõunik Karin Jaanson. «Ettevõtlikku mõtteviisi ja hoiakut on vaja igas töös. Ettevõtlusõpe peab jõudma kõigi õppijateni ja see peab muutuma õppe loomulikuks osaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles